You are here

Et møde, som gjorde en
forskel

Kontor
Easy Access
Envistar Flex
ThermoCooler HP reversibel varmepumpe

Fiskhamnsgatan | Göteborg

En kontorejendom i Göteborg skulle have udvidet ventilationssystemet, og komfortkøling var med i projektet. I sidste ende blev løsningen noget helt andet end en traditionel installation.

Først var planen at placere et nyt aggregat i et eksisterende ventilatorrum i stueetagen og yderligere et på ejendommens tag. Efterhånden som projektet skred frem, opdagede man, at det ville blive meget dyrt med forstærkninger og fundament til installationerne på aluminiumstaget. Desuden ville yderligere en installation på taget ikke være særligt æstetisk tiltalende.

Samtidig med at entreprenøren regnede på projektet, viste vi vores nye integrerede køle-/varmepumpe ThermoCooler HP, hvilket førte til, at entreprenøren kunne præsentere en alternativ løsning. Takket være aggregatets kompakte mål kunne der installeres ét aggregat i stedet for to i det eksisterende ventilatorrum – trods den større luftmængde. Det eksisterende køleanlæg blev genanvendt til at forsyne kølebaflerne, mens ThermoCooler HP varetager køling af ventilationsluften/friskluften.

Ejendommens ejer reducerede installationsomkostningerne til omkring det halve og behøvede heller ikke at trække fjernvarme op til syvende etage. Som bonus var det ikke nødvendigt med yderligere installationer på taget.

Projektet resulterede i et aggregat fra Envistar Flex-serien med den integrerede kølevarmepumpe ThermoCooler HP i den største størrelse 980. Eftersom aggregatet, ligesom mange af vores andre aggregater, er modulopbygget, var det nemt at få det ind i bygningen.

 

Resultat

  • 50 % lavere installationsomkostninger end beregnet
  • Ingen installation på taget

 

Ejendomsejer: Klövern, Entrepren​ør: JVT Vent

SE FLERE REFERENCER

Kvarteret Skomakaren | Växjö

Følg os: