You are here

Et møde, som gjorde en
forskel

Fiskhamnsgatan | Göteborg

En kontorejendom i Göteborg skulle have udvidet ventilationssystemet, og komfortkøling var med i projektet. I sidste ende blev løsningen noget helt andet end en traditionel installation.

Først var planen at placere et nyt aggregat i et eksisterende ventilatorrum i stueetagen og yderligere et på ejendommens tag. Efterhånden som projektet skred frem, opdagede man, at det ville blive meget dyrt med forstærkninger og fundament til installationerne på aluminiumstaget. Desuden ville yderligere en installation på taget ikke være særligt æstetisk tiltalende.

Samtidig med at entreprenøren regnede på projektet, viste vi vores nye integrerede køle-/varmepumpe ThermoCooler HP, hvilket førte til, at entreprenøren kunne præsentere en alternativ løsning. Takket være aggregatets kompakte mål kunne der installeres ét aggregat i stedet for to i det eksisterende ventilatorrum – trods den større luftmængde. Det eksisterende køleanlæg blev genanvendt til at forsyne kølebaflerne, mens ThermoCooler HP varetager køling af ventilationsluften/friskluften.

Ejendommens ejer reducerede installationsomkostningerne til omkring det halve og behøvede heller ikke at trække fjernvarme op til syvende etage. Som bonus var det ikke nødvendigt med yderligere installationer på taget.

Projektet resulterede i et aggregat fra Envistar Flex-serien med den integrerede kølevarmepumpe ThermoCooler HP i den største størrelse 980. Eftersom aggregatet, ligesom mange af vores andre aggregater, er modulopbygget, var det nemt at få det ind i bygningen.

 

Resultat

  • 50 % lavere installationsomkostninger end beregnet
  • Ingen installation på taget

 

Ejendomsejer: Klövern, Entrepren​ør: JVT Vent

SE FLERE REFERENCER

Langsigtet samarbejde
med Gekås

Læs mere

Enkel indtransport og
integreret køling er afgørende

Læs mere

Effektiv ventilation og
bevaret arkitektur

Læs mere

Urbant miljø møder
landlig idyl

Læs mere

Titanic Belfast holder
luksuslinerens historie i live

Læs mere

Norges første
0-energiskole

Læs mere

Nordens
største lufthavn

Læs mere

Nordens sjoveste badeland
med effektiv ventilation

Læs mere

Kompakte ventilationsanlæg i en af
verdens højeste træbygninger

Læs mere

Grønt lys for
det enestående Arenastaden!

Læs mere

Godt indeklima på biblioteket
for både mennesker og bøger

Læs mere

Behageligt indeklima
døgnet rundt

Læs mere

Fandt du dette interessant?
Del denne side!

 

Følg os: