You are here

Effektiv ventilation og
bevaret arkitektur

Historisk bygning
Offentlig bygning
EcoCooler kølemaskine
Envistar Top
IV Produkt Cloud
ThermoCooler HP reversibel varmepumpe

Rådhuset | Sønderborg

I 1931 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence om, hvem der skulle tegne det nye rådhus i Sønderborg. Arkitekten Holger Mundt vandt, og han fik opgaven at udforme den nye bygning, der stod klar i 1933. Det blev et storværk inden for dansk nyklassicisme. Den traditionelle bygning, der ligger på Rådhustorvet, har siden da været et administrativt centrum for Sønderborg Kommune.

Årene er gået, og rådhuset er blevet renoveret flere gange. Det seneste projekt omfattede en gennemgang af ventilationen. For at skabe et godt indeklima ønskede man komfortkøling i bygningen. Den frygtede ulempe var, at den smukke bygnings arkitektur ville ændre sig, hvis en kølemaskine blev placeret på taget.

Envistar Top med EcoCooler

Entreprenøren og ejendommens ejer valgte en løsning med omhu, og det endte blandt andet med kølevarmepumpen ThermoCooler HP. Derudover blev der installeret en række Envistar Top-aggregater med integreret køl EcoCooler. Da hele køleprocessen er integreret i ventilationsaggregaterne, kunne køleinstallationen på taget undgås. Rådhusets smukke ydre kunne bevares. Desuden blev der sparet penge, både fordi gulvpladsen blev brugt mere effektivt, og fordi installationen blev betydeligt mindre kompliceret. At aggregaterne blev leveret i deludførelser gjorde også transporten ind i bygningen nemmere.

Fjernbetjening via skyen

Rådhuset i Sønderborg kunne beholde sit smukke ydre og har i dag et godt indeklima med komfortkøling. Ventilationsaggregaterne er desuden koblet til IV Produkt Cloud med henblik på fjernstyring og overvågning via skyen. Denne service giver brugeren et tydeligt overblik over alle aggregater og mulighed for nemt at justere værdierne i realtid for øget energieffektivitet.

 

SE FLERE REFERENCER

Kvarteret Skomakaren | Växjö

Følg os: