You are here

Norges første
0-energiskole

Skole
Envistar Top
Envistar

Heimdal VGS | Trondheim, Norge

Skanska bygger i øjeblikket Norges første 0-energiskole, Heimdal gymnasium, i Trondheim. IV Produkt har fået den prestigefulde opgave at levere ventilationsaggregaterne til projektet, der skal være afsluttet inden eleverne starter i august 2018.

Skolen er tænkt som en 0-energibygning ifølge standarderne for passivhuse, og det medfører store krav til leverandørerne.

Koncept til at spare plads

Ifølge Eskil Solberg, ventilationsprojektleder på Skanska, er ventilationen et af de centrale punkter i projektet for at nå det lavest mulige energiforbrug. Dette medfører stort fokus på SFP, årsvirkningsgrad og systeminddeling. Heimdal har derfor valgt at decentralisere ventilationen med 54 forskellige ventilationsaggregater placeret så tæt på betjeningsområdet som muligt.

– Konceptet går ud på at bruge mindst mulig plads til tekniske installationer, og kombinationen af små teknikrum og lavt SFP har været projektets største tekniske udfordring, siger Eskil.

Høje krav til SFP

Målet for SFP er et af de laveste nogensinde i Norge. Eskil nævner, at IV Produkt har vist stor teknisk kompetence og en ægte interesse for at nå projektets mål.

Aggregaterne, der er leveret, er tilpasset til projektet, og flere af løsningerne har krævet præcise beregninger. Styringen er også skræddersyet til projektets behov.

Med henblik på at kvalitetssikre aggregaterne blev der etableret en testkørsel af IV Produkt med et resultat, der tilmed var bedre end forudsagt. Testen viste, at ventilatorerne har en SFP på 0,5 og en tør temperaturvirkningsgrad på 85 % for de roterende varmegenvindere.

SE FLERE REFERENCER

Kvarteret Skomakaren | Växjö

Følg os: